dissabte, 25 d’agost del 2012

El #Sobiranisme i l'Espanya de pandereta

Xavier Sala i Martín respon les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, qui deia que els moviments sobiranistes restaven credibilitat a Espanya de cara als inversors estrangers. Resulta que res d'allò que ha passat a Espanya des de que va esclatar la crisi no ha tingut cap culpa per malmetre la imatge d'Espanya, seran el sobiranisme allò que ho faci. És que és molt cínic dir-ho i quedar-se tan ample.

Per postres, el president de la Comissió de Defensa al Congrés, amenaça si hi ha moviments sobiranistes a Catalunya o al País Basc. De la independència, per molt demòcrates que diguin que són, no en volen sentir a parlar, ni amb violència ni sense violència. Ja és ben trist.

I la crisi continua donant-nos exemples de com afecten la ciutadania les retallades. Gent que no compra tots els medicaments perquè no pot, o gent que abandona el tractament pel cost dels medicaments, són situacions que els governs no haurien de permetre però, que ho permeten. Segueixo sent molt i molt crítica amb l'euro per recepta català. No es pot acusar tothom d'abusar amb els medicaments. Si una persona ha de prendre durant tota la vida determinats medicaments, si són prescrits pel metge, com ens poden dir que abusem? No és justa la mesura, per molt que ens ho diguin. S'ha de lluitar per eliminar-la.

Help those suffering in the Horn of Africa