dijous, 9 d’agost del 2012

#Duran, el gra al cul de #CiU

Que Duran no creu gens en la independència de Catalunya, ni amb l'autodeterminació és una cosa sabuda. Ja fa uns quants anys que va fer una recordada conferència política posicionant-se a favor d'una Catalunya dins d'Espanya, en contra de plantejaments sobiranistes. I amb el pas dels anys ha jugat a fer-nos creure que s'indignava aquí a Catalunya però, ha mantingut el seu discurs de cara a Madrid. Hauria estat un líder digne de la Lliga si hagués viscut aquell moment? Sigui com sigui, la postura de Duran incomòda CDC però, tampoc no ens enganyem, ja els va bé. Al cap i a la fi CiU no renuncia a governar gràcies al partit que més ha intentat fer contra Catalunya per tal d'aconseguir vots, el PP. No cal recordar la denúncia de l'Estatut al Constitucional, la campanya contra el català amagada de defensa del castellà,...

Carme-Laura Gil, ex-consellera en temps de Pujol, demana Artur Mas que aturi els peus a Duran i que faci fora la vicepresidenta Ortega del govern perquè discrepa del pacte fiscal. La vicepresidenta jugaria a l'ambigüitat perquè segons on es llegeixin les seves declaracions sembla que hi estigui d'acord.

L'altre dia llegia estranyat que una persona havia estat multada amb 3000 euros per dur una bufanda independentista a la final de la Copa del Rei de futbol. Avui llegeixo que la Fiscalia Superior de Catalunya obre diligències contra la delegada del govern de Madrid pels fets. Qui pot entendre que una persona sigui multada per això? No hi ha llibertat d'expressió o mostrar les idees independentistes s'ha de perseguir, com si això fos una dictadura? Com és que qui llueix símbols franquistes no és perseguit?

A Catalunya les assegurances mèdiques privades han augmentat un 6% els seus ingressos. Que estrany, no? Amb les reformes sanitàries i la concepció d'una sanitat pública saturada la sanitat privada té l'oportunitat de fer clients. A Amposta, sense anar més lluny, si fa uns anys veies que anaven obrint oficines immobiliàries, en menor escala darrerament s'observa la proliferació de centres de salut privats, de mútues i altres. Un símptoma o una casualitat?

I acabo. La FAES critica la gent que està contra les retallades del govern espanyol perquè diuen que és un programa creïble per sortir de la crisi. Ara bé, a ningú no se li escapa que Rajoy està fent tot el contrari d'allò que va presentar com el seu programa electoral. Però, no ens estranyem tampoc. La FAES és partidària de retallar com més millor i el seu líder, Aznar, és un dels orígens del model econòmic que ha dut Espanya a la debacle. D'això no en faran mai autocrítica.