Montserrat Tura ha criticat el PSC per haver atacat Ernest Maragall per votar diferent del partit en relació al pacte fiscal. Joaquim Nadal ha admès que una desena de diputats socialistes també volien votar a favor del pacte fiscal però, no ho van fer. Què és millor, votar amb consciència, pensant en allò en què creus, en allò que penses que convé al país, o en allò que la unicefàlia del partit t'indica? Massa cops el PSC ha votat en sentit contrari a allò que semblava lògic per al benefici de Catalunya. Ja va sent hora que les discrepàncies aflorin, com haurien d'aflorar en qualsevol partit. I si els partits no estan d'acord en el funcionament del sistema que ho diguin i ho intentin canviar. No és de llibre que algú per votar amb tota legitimitat, sigui castigat per no fer-ho com el partit ordena.
El 15-M, més concretament, el web de la Plataforma auditoria ciutadana del deute, ha fet públics documents als quals ha tingut accés, on es detallen els plans de Rajoy de cara a l'economia espanyola, presentats a Brussel·les però, no explicats en la seva totalitat a Espanya. D'entrada això no és digne d'un govern, amagar les intencions al poble al qual representa. Però, a més, veiem que continuaran incomplint promeses. No havien de tocar les pensions i es contempla la reforma del sistema de pensions, per incloure elements de sostenibilitat -paraula utilitzada en excés per retallar-ho tot-. I encara quedaran les reformes relacionades amb les taxes energètiques i medi ambientals.
Ahir la plantada de Catalunya i Andalusia a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, una reunió on tots els consellers d'autonomies del PP estaven d'acord amb les mesures de dèficit imposades -fins i tot els que es van queixar, per contentar el partit- va desencadenar crítiques a Espanya. Avui llegia a Twitter Pedro J. Ramírez preguntant-se què calia fer amb Andalusia i Catalunya, algú deia que calia intervenir-les de seguida. Xavier Sala i Martín a Facebook recordava que el dèficit major el té l'administració central, amb un 60%, enfront del 35% de les autonomies, en una crítica a un periodista de Cuatro que deia el contrari. Ahir vèiem la imatge d'Expansión amb les autonomies amb major despesa. Però, ja veiem quina és de les més castigades. Catalunya. Ja triguen els partits catalans a plantejar unes eleccions anticipades i una coalició sobiranista, amb uns objectius clars, fugint de les diferències que els separen.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada