dijous, 16 d’agost del 2012

#CafePerTothom, discursos-míting a #Amposta i una #ampostina cèlebre

Si no heu vist el 30 minuts del "cafè per a tothom" el Financial Times us el recorda amb un article on critica el model autonòmic i la càrrega que suporten les autonomies que no justifica les imposicions del govern central. I és que moltes autonomies no volien saber res d'esdevenir comunitats autònomes i ara sembla que sempre ho hagin estat i no volen admetre les diferències que hi ha entre les nacions o nacionalitats històriques i territoris que artificialment han esdevingut autònoms.

A Amposta els socialistes es queixen del comportament de l'alcalde d'Amposta en els successius actes festius on ha fet discursos carregant contra l'oposició. Mítings disfressats de discursos anunciant les Festes Majors: la presentació de les pubilles, el pregó del Poble Nou, el pregó d'Amposta. Jo només vaig escoltar el dia de les pubilles i donava ganes de marxar d'allí. El tema principal de la polèmica, els 15000 euros de lloguer dels locals de Rehabilitació i Logopèdia de l'Hospital Comarcal. Els palmeros de CiU ho veuran normal, tot i que si fossin a l'altre costat es queixarien d'unes intervencions tan poc oportunes de l'alcalde.

Acabo amb una ampostina reconeguda internacionalment. Laura Ruiz, clarinetista que va començar a formar-se a La Lira Ampostina de la mà del seu pare, Octavi Ruiz, acumula èxits internacionalment. Ara, al Festival de Torroella de Montgrí. La setmana vinent imparteix un curs internacional de clarinet a La Lira. Explica com va començar amb la música, com va decidir dedicar-se al clarinet, les avantatges de treballar a Alemanya si et dediques a la música,... Per molt que parlem de cultura, a Espanya, a Catalunya, a Amposta, ens queda molt per poder donar un futur als músics que surten de les nostres escoles i conservatoris.

Help those suffering in the Horn of Africa