dissabte, 18 d’agost del 2012

#Toros, paella i olé a l'#Ebre

A les Terres de l'Ebre no en tenim prou amb els correbous. Sempre hi ha qui va més enllà i voldria tenir corrides de bous com a la veïna Vinaròs. A Alfara de Carles dues ramaderies fan demostracions de toreig a turistes amb l'excusa de la prova d'animals que no han estat torejats mai. I això prèvia degustació de paella i espectacle flamenc. Toros, paella i olé. Torna el turisme del franquisme? 

En Ramon Vendrell escriu un article sobre la incoherència que tindrà el govern de CiU si no fa res davant d'aquest espectacle per a turistes que es pot assumir que és prohibit segons la llei que no permet espectacles amb bous que no siguin correbous. A Facebook hi ha qui opina que aquesta oferta turística aporta diners al territori i que per això no s'ha de prohibir. La generació de llocs de treball, l'arribada de diners, els arguments de sempre, la demagògia de sempre, que els partits han utilitzat per aconseguir suport a camps de golf, urbanitzacions, i altres projectes contestats.

Per cert, se m'en refot que les corrides de bous alguns les vegin com espanyolisme o qualsevol altra cosa. Són bous aquí i a la Xina popular, com diria Carod. Els empresaris taurins volen fer negoci i hi ha unes regles, com per a qualsevol empresari.