diumenge, 12 d’agost del 2012

#Rajoy acabat, #Marinaleda d'actualitat, i la mà d'obra barata

Segon dia de Festes. Segon dia de cercavila i suor. Avui hem fet el Festival de Bandes, amb la participació de la Banda Santa Cecília de Sant Mateu, dirigida per l'ampostí Sergi Costes, una banda que sona molt i molt bé.

Que Rajoy no vol més reformes? Ja ho veurem. Com expliquen els mitjans, encara queden exigències pendents per aplicar. Pensions i mercat laboral entre elles. No és ja discutir si són bones o dolentes si no que Rajoy ens ven que no hi haurà més reformes.

Rajoy, un líder desgastat, a qui es donaria per finiquitat si Espanya demana el rescat total. Imaginem un president de govern que en menys d'un any ha invalidat el seu programa electoral incomplint-lo, que no ha estat el miracle que havia de solucionar la crisi, i que ha adoptat mesures que duen el país pel camí de Grècia o Portugal. Un fracàs.

L'alcalde de Marinaleda continua d'actualitat. Ahir a El gran debate el van entrevistar. Els mitjans i polítiques de dretes -perquè sí que hi ha dretes i esquerres quan es tracta de temes com aquest- se senten forts i se senten legitimats per carregar fortament contra ell i les seves accions, mentre miren cap a un altre lloc o justifiquen coses pitjors. També van entrevistar Llamazares, amb una brillant intervenció. Li tiraven en cara el sou i el patrimoni que té però, va respondre sense amagar-se, per rematar-ho amb un "¿qué pasa, que los rojos no podemos tener dinero?".

La setmana passada el propietari de Zara, del grup Inditex, Amancio Ortega era notícia per situar-se més amunt entre les grans fortunes del món. Ahir llegia que al Marroc tenen treballant gent amb 178 euros el mes per una jornada de 65 hores a la setmana, sous que no donen per a les necessitats bàsiques de les persones, dones, que tenen treballant. Així qualsevol pot fer-se ric. A la mateixa notícia s'apunta Mango, Cortefiel o El Corte Inglés com empreses amb pràctiques semblants.

Help those suffering in the Horn of Africa