dissabte, 27 d’abril del 2013

#atur i #retallades en #salut

Tele 5 i La Sexta, un dissabte més amb debats polítics. Inevitable parlar de la crisi, de l'atur del 27%. Trist veure que qui governava abans no reconegui la seva part de culpa i que qui governa ara acusi els d'abans d'haver-nos dut fins aquí. Ells que tot ho resoldrien el 2010 no han estat capaços de resoldre res. Ara bé, que tampoc és mala idea pensar que al cap i a la fi lo que interessa és un atur elevat per poder aconseguir una reforma laboral contundent, retallant drets i sous sense cap queixa.

La premsa avui destaca la inoperància del govern amb les xifres de l'atur. Bé, la premsa de dretes és més benèvola o fins i tot, La Razón, festiva. A Tele 5 han tret algunes portades de diaris, entre els quals els diaris estrangers. Le Monde aquesta setmana publicava que a Espanya, sense economia submergida tindríem una revolució. El mateix diari publica avui un article on es posa en dubte la credibilitat de les xifres de dèficit que preveu el govern espanyol per als propers anys, vist com han anat les coses fins ara. Un govern sense credibilitat, ni dins ni fora d'Espanya.

El País es fixa en la sanitat catalana i la intenció del Govern de retallar entre un 7% i un 10% els pressupostos dels hospitals públics. No es reconeix que això sigui així però, avui dia no es pot confiar en cap paraula de governant perquè allò que avui neguen demà ho fan, tot i intentar vestir-ho d'una altra cosa.