dimarts, 11 de gener del 2011

#salut #crisi Ens diuen que ens fem d'una mútua

No pensava que començaria parlant de Salut però, no he pogut evitar-ho. El nou conseller continua demanant-nos que agraïm que un 26% de població es paga una mútua privada, quan aquesta gent no ho fa per contribuir a la millora del sistema sanitari si no probablement perquè no confia en el sistema públic. Potser s'hauria de plantejar què falla i no agrair que la gent tingui una mútua. És més, el conseller ens demana que ens fem tots d'una mútua. Ho trobo increïble. Les mútues costen molts diners, o t'agafes una mútua "low cost" i veurem quins serveis tens. Entenc que algú a qui no li falten els diners em digui que ell és d'una mútua però, s'ha de posar en la pell dels altres. Jo no m'aniré a fer d'una mútua quan molts dels metges que hi ha són també metges del sistema públic de salut, per exemple. O no pagaré una mútua si a més cada mes em descompten un bon grapat de diners de la nòmina per tenir un assegurança pública de salut. Potser les mútues passen mals temps però, no cal fer com l'anterior conseller d'Educació posant una setmana blanca per fer turisme de neu, no? Ah, jo no vull un sistema sanitari com el dels EUA.

Continuem. Malgrat els primers rumors, les primeres declaracions sobre el dèficit deixat pel tripartit, sembla que les coses es faran com cal i s'encarregarà una auditoria externa. Aleshores ja podrem parlar clar i demanar responsabilitats, si cal.

Joan Ferran continua donat culpes als catalanistes del PSC, dient que no cal un grup parlamentari propi a Madrid. Potser així es podrà continuar donant suport a qualsevol disbarat que surti de Madrid, encara que perjudiqui Catalunya.

Parlant de Madrid, Zapatero, àlias "apoyaré", diu que els 67 anys d'edat de jubilació són irrenunciables. Socialista i Obrer.

Ja per acabar, Repsol podria ser l'origen de les taques de fuel de davant de la costa de Tarragona. Recordem que fa poc va haver una fuita a la plataforma Casablanca, davant del Delta.