dissabte, 22 de gener del 2011

#política #crisi Rajoy vol reformar les pensions de diputats i senadors

Avui el PP ha estat notícia per l'acte que han celebrat a Sevilla, mostrant una aparent unitat -la dreta en sap molt d'això, cal reconèixer-ho-. Ha estat notícia sobretot per l'anunci de Rajoy de voler reformar les pensions de diputats i senadors. D'entrada hi estic d'acord. Falta veure la concreció de la proposta. És in just que un treballador que no té el sou d'un càrrec electe, hagi de treballar fins els 65 anys -de moment-, cotitzar un munt d'anys per poder cobrar, i que els diputats, després de 7 anys ja puguin gaudir d'una pensió que no s'assembla a les pensions de la resta de la societat. No ens poden demanar sacrificis i mantenir els seus privilegis, senyors diputats i senadors. Però, tampoc no ens poden demanar sacrificis i continuar ajudant bancs i caixes, el sector de l'automòbil,...

Salt continua sent notícia de portada arreu de l'estat. Avui una manifestació unitària per la convivència en pau. Tele 5 cercava les veus discrepants per extrapolar-les a l'opinió majoritària. Cal prendre's la notícia amb escepticisme, per sensacionalista. He estat per Salt, he passejat per Salt i, exagerant una mica, em puc sentir més insegur passejant per alguns barris de Tortosa de dia que no pas per Salt, salvant que en certes hores de la nit sigui perillós passejar per segons on.

I les vegueries, doncs aquesta legislatura res de res. La Generalitat no està per la feina, perquè es vol prioritzar l'economia i la implantació de les vegueries seria un increment de costos. No ho sé. Penso que si no s'hi posen aquesta legislatura, aleshores la feina estarà per fer i la propera legislatura tampoc les tindrem. Perquè si cal convèncer Madrid de canvis legislatius, cal començar ja.

1 comentari:

Jotabe ha dit...

Penso que en això de les pensions dels parlamentaris hi ha una mica de demagògia. Aquests, no és que cobrin la pensió en funció del que cobraven com a diputats o senadors; cobren el màxim a que te dret qualsevol pensionista de la Seguretat Social. ( aprox. 2.400 € ) Per tant, al que tenen dret és a percebre a càrrec dels pressupostos del Congres o Senat, la diferencia que hi ha entre el que els correspondria per les seves cotitzacions normals a la SS i aquell tope, si és el cas; què, a més, en la immensa majoria dels casos no afecta: De prop de 4000 parlamentaris des del 79, no arriba a 100 els que s'han acollit al complement.
Una altra cosa seria discutir sobre si 7 o 11 anys son suficients per a tindre dret al complement. Peró el que s'ha de tindre clar és que, lògicament, la immensa majoria dels parlamentaris, per la seva historia laboral i la seva base de cotització, ja poden gaudir de la pensió màxima.