diumenge, 30 de gener del 2011

#crisi #política El model autonòmic del PSOE i la revolta a Egipte

Si el cap de setmana passat era per al PP aquest ha estat, mediàticament, per al PSOE. Ja durant la setmana s'ha creat un ambient favorable a la notícia, amb la insinuació que Zapatero no continuarà com candidat a president del govern. El PSOE defensa el model autonòmic a la vegada que demana un centralisme voluntari. El PSOE defensa el model autonòmic a la vegada que manté ministeris gruixuts sense competències.

Zapatero presumeix d'acord sobre les pensions. Un acord que diu molt poc d'ells i dels sindicats. Ahir Vilaweb deia que molts estats europeus, o han canviat l'edat de jubilació o s'ho estan plantejant. Ara bé, aquest tipus de comparacions han d'anar sempre acompanyades del conjunt d'aspectes de l'economia dels estats. Perquè a igualtat d'obligacions ha d'haver igualtat de beneficis, i segur que Espanya no surt gaire ben parada.

Aquests dies, amb l'anunci d'Angela Merkel de la intenció de contractar joves titulats espanyols per treballar a Alemanya, a qui no li ha vingut al cap la pel·lícula "Vente para Alemania Pepe"? Qui no se n'ha recordat de la immigració espanyola durant el franquisme, de la qual molta gent s'ha quedat en aquell país? Avui encara llegeixo que el ministeri de Treball estudia un acord que garanteixi que els joves titulats vagin a Alemanya però, que sigui per després tornar. Una mica il·lògica la mesura quan a la Unió Europea hi ha lliure circulació de persones i qualsevol pot marxar a treballar a Alemanya.

A Egipte continua la revolta. Sembla que, o s'intensifica la revolta o Mubarak es quedarà al poder, amb la benedicció dels EUA. No ens ha d'estranyar. Els EUA en el seu moment van reconèixer el dictador Franco com cap de l'estat espanyol. Els EUA han refermat el reconeixement del dictador egipci. La majoria de països porta molts anys reconeixent Mubarak. Hipocresia.

I parlant de dictadors, avui ha estat notícia la retirada del monument franquista commemoratiu de la victòria de Franco a la Guerra Civil, situat a la cruïlla entre Passeig de Gràcia i l'Av. Diagonal de Barcelona. Igualet que a Tortosa.