dijous, 20 de gener del 2011

#crisi #política En dos mesos, mestres, metges i mossos sense cobrar

Aquest apocalíptic missatge es llegeix en un article de Jordi Barbeta a La Vanguardia, referint-se a les paraules del conseller Mas-Colell, qui diu que hi ha diners per a dos mesos. Potser ens estem passant, o no. Però, és cert que la cosa no sembla pintar gaire bé per al futur i va sent hora de plantejar ja d'una vegada per totes un model diferent d'estat, l'estat centralista que a la vegada vol ser autonomista, l'estat que controla els diners, que obliga a una solidaritat excessiva, i que no és conseqüent amb un sistema de finançament més just.

A Tortosa, ICV i PSC, cada un per la seva banda, presentaran mocions al ple de l'Ajuntament de Tortosa per reclamar el nou hospital. Un nou hospital que va provocar la dimissió d'Ismael Roldan com delegat de Salut a l'Ebre, i que serà substituït Albert Gómez. Des del meu escepticisme amb el nou hospital, amb els terminis que es plantejaven, he de dir també que si els números són els que fins ara han defensat els anteriors responsables de Salut, no veig motiu per aturar les coses. Deixem de parlar de respecte institucional, perquè si abans era criticable el govern ara també ho és. Respecte sí, llibertat d'expressió també. Comencem a parlar amb dades sobre la taula i així la gent del carrer no es marejarà els atacs entre uns i altres.

Per cert, el tema de les obres mal planificades a Amposta, segons diu La Via Augusta, ha sortit avui a España Directo. El bo d'això és que si bé aquí l'Ajuntament es defensa dient que tot això és pel bé del comerç de ciutat i bla, bla bla -no cal dir-ho, no es discuteix això si no la planificació-, si en un altre ajuntament de color polític diferent passés el mateix, segur que CiU d'aquella població posaria el crit al cel. Així funciona la política a Amposta-Catalunya-Espanya. De fet, no és el primer cop que veig queixes de CiU a Deltebre que podrien perfectament fer-se sobre aspectes semblants d'Amposta i que aquí de seguida s'acusaria els socialistes de ser-hi al darrere i d'anar contra la ciutat.