divendres, 22 de gener del 2016

Setmana de cues

Aquests dies podeu veure a la delegació del ministeri de Justícia, a Barcelona, cues de centenars de persones, les quals fan nit allí per tenir un bon lloc al dia següent. No, no ve Justin Bieber a fer cap concert ni es venen entrades per a un exclusiu concert d'U2. Si fos així segurament l'edat de les persones de la cua seria menor -o no- i les queixes menys indignades. I és que a l'hora de fer cues les persones som selectives.

Però, a banda d'això, que la conselleria d'Educació demani un certificat de penals per entrar a la borsa provocant d'entrada la incertesa de la gent per saber què és, com emplenar la sol·licitud i on presentar-lo, i després cues interminables de persones candidates per entrar a la borsa perquè la informació que tenen és que només es pot aconseguir el certificat en un sol lloc a Catalunya. Ahir el Ministeri va aclarir que les sol·lituds es poden adreçar a qualsevol administració pública, entre elles els ajuntaments però, a més, va fer saber que la propia Conselleria podia trametre la sol·licitud de tots els certificats en bloc un cop tancat el termini d'accés a la borsa. Manca de comunicació entre administracions? Desconeixement per parts dels responsables del Departament? Potser una mica de tot. Encara s'ha de veure com el Departament opta per dir que no cal fer la sol·licitud i que ja s'encarregarà de tramitar-la en bloc, i eliminar les cues de cop.

Finalment, qui vulgui el certificat, a més d'emplenar la sol·licitud haurà de pagar-ne les taxes. Unes taxes per a un document que et demana la pròpia administració, un document obligatori i que pot aconseguir-lo ella. És normal això?... En realitat sí perquè ves si no paga la gent taxes -i no baixes- per presentar-se a places on la probabilitat d'aconseguir-ne una és molt baixa, per no dir aquelles que fan tuf a tenir ja nom i cognoms.