dissabte, 2 de gener del 2016

Records de La Lira: el primer assaig #laliraampostina #laliraampostina100

Recordo molt bé el primer assaig amb La Lira. En aquells temps, l'any 1984, no passàvem per la banda de l'Escola, anàvem directes a la banda. La primera obra que vaig assajar va ser l'obertura de l'òpera Boris Godunov, de Modest Mussorgsky. Crec que me'n recordaré tota la vida.

El primer assaig tot és nou. El paper el llegeixes per primer cop. És el primer cop que toques amb la banda, acostumat a tocar sol o com a molt, en grups reduïts. No coneixes gaire gent, tot i que alguns els tens molt vistos per haver assistit a uns quants concerts de públic. En part et sents observat pels veterans. Tu mateix pateixes per fer-ho bé, per no equivocar-te, encara que és gairebé impossible. I com que és el primer assaig, se't passa volant, no mires el rellotge, no et despistes, no xerres, i totes aquestes coses que són típiques i tòpiques dels músics. Ah, i com que no teníem mòbil, no cal dir que de WhatsApp i altres distraccions, res de res. De fet, lo màxim que es podia fer aleshores era parlar amb els companys de corda.

Per cert, en aquells temps, els assajos acabaven molt més tard que ara. Des les 12h de la nit no es baixava mai. I fins i tot hi havia assaig el dia del primer bou embolat de Festes Majors. Més d'un sortia corrent després de plegar l'instrument... i encara tenia temps de veure el començament.