dissabte, 11 de juliol del 2015

Neteja ètnica

Desconec fins quin punt al País Basc es va produir però, si algú diu que ETA hi va practicar neteja ètnica, fent que marxessin milers de bascos a causa del terrorisme, m'ho creuré. Així ho fa la presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, establint que al nacionalisme basc és poderós gràcies a aquesta neteja ètnica d'ETA. Però, aquí crec que ja començaria a discrepar, bàsicament perquè posa tot el nacionalisme basc en un mateix sac, el del terrorisme. I això, molt habitual en el PP, és injust i fastigós. El record de les víctimes no ho justifica.

Quiroga també es queixa de la manca de suport del govern basc en la celebració en record de Miguel Ángel Blanco. També hi estic d'acord, que el govern basc hauria d'haver-hi estat. I, sent conseqüent, la presidenta del PP basc hauria de demanar que el govern espanyol, del seu partit, fos respectuós amb les víctimes del franquisme, terrorisme d'estat, el qual va practicar la neteja ètnica/ideològica durant gairebé 40 anys, preparant-se el camí cap a la transició democràtica. A dia d'avui els hereus dels franquistes que estaven ben col·locats, no pateixen penúries precisament, i alguns continuen encapçalant o han encapçalat la direcció del país. En país al qual se'l vol fer oblidar una guerra i una post-guerra, i se'l vol fer deixar els morts de la persecució ideològica als vorals de les carreteres i a les foses comunes.

Sí, Quiroga té raó demanant el reconeixement a les víctimes d'ETA. És indiscutible això. Ara, amb aquesta autoritat moral, que vagi i li expliqui a Rajoy que amb el franquisme cal fer el mateix.