dijous, 30 de juliol del 2015

La finca el Violí

L'Alfacada, 18 de juny de 2005L'altre dia llegia la notícia que la finca el Violí, al Delta de l'Ebre, a la vora de la llacuna de l'Alfacada, tornarà a ser zona humida gràcies al projecte Life Delta Lagoon. Em va cridar l'atenció que la notícia que vaig llegir situava la finca entre l'Alfacada i la Tancada. La distància entre ambdues és considerable i hi ha entre elles vies de comunicació. La primera està al costat de la gola de Migjorn, mentre que la segona està tocant a la badia dels Alfacs. Per això vaig fer una esmena a Facebook de la notícia. Tots ens podem equivocar.

Avui, passats uns dies, he pogut veure com a Canal TE una de les notícies era aquesta i tornaven a situar erròniament la finca entre l'Alfacada i la Tancada. No ho recordava però, he imaginat que era una notícia d'agència, com efectivament ha estat. La notícia original és de l'ACN. L'error de situació es produeix allí -com deia, tots ens podem equivocar- i s'ha anat propagant en cada mitjà que ha publicat la notícia.

No vull entrar en polèmiques ni criticar els amics periodistes que conec. Només vull deixar constància de com una notícia que és errònia des de l'origen es va aprofitant en els diferents mitjans, propagant l'errada sense que ningú no se n'adoni.