divendres, 24 de juliol del 2015

Centenari del Pont Penjat

Bon dia #ampostaLa passada Festa del Mercat l'anterior govern municipal va commemorar el centenari de la primera pedra del Pont Penjat. La primera pedra es va posar a les Festes Majors de 1915 i semblava evident que avançar la celebració al maig era una mesura amb tuf electoralista, a una setmana de les eleccions municipals.

El nou govern continua amb la commemoració aquestes Festes i es repartirà una bandera d'Amposta amb el Pont, a més d'altres activitats.

No sé si és la inèrcia de les celebracions iniciades al maig però, em sembla un error. D'una banda, perquè les celebracions es van fer durant la Festa del Mercat. Abans d'hora però, es van fer. De l'altra, perquè sembla lògic que se celebri el centenari de la inauguració o de la posada en marxa del Pont, el 1921, moment en què realment va nèixer aquest nexe d'unió entre les dues ribes de l'Ebre -a Sant Jaume van celebrar l'aniversari de la inauguració de Lo Passador, no el de la primera pedra, per exemple-. Suposo que l'any 2021 tornarem a celebrar-ho, no?

Per celebrar que no quedi...