dijous, 9 de juliol del 2015

El trencament de CiU i d'UDC

Aquesta setmana UDC s'ha dissolt en llocs com les Terres de l'Ebre. Això, després del trencament de la federació de CiU fa unes setmanes. Fa uns mesos CiU va aparcar les diferències per preparar les eleccions municipals. Fa més que mesos, potser anys, que CDC i UDC discrepen però, continuen junts, fent vàlid allò de Conveniència i Unió.

El trencament de CiU, per tant, ha estat una qüestió pendent de resoldre, aparcada per conveniència, perquè tots dos partits preferien aconseguir regidors malgrat discrepar, i el trencament d'UDC és més del mateix. Igual que al PSC, ja fa temps que podrien els discrepants haver plantat la direcció però, no ho han fet. Al PSC, a més, alguns han preferit continuar dins del partit, malgrat les discrepàncies i malgrat haver estat maltractats per la direcció del partit.

Fent un repàs superficial dels fets, el cas de CiU i d'UDC sembla un engany, una estratègia electoralista de cara a les municipals, cosa que treu la poca credibilitat que poguessin tenir de cara a mi.