dimecres, 29 de juliol del 2015

La Festa del Renaixement

#festadelrenaixement #tortosa #playmobilEl govern de Tortosa ha fet declaracions molt positives de la XX Festa del Renaixement. Segurament quantitativament ha estat una festa excel·lent. Segurament el volum de negoci ha estat positiu. Però, no sé si coincidiu amb mi però, hi ha coses que no m'agraden.

D'entrada, la Festa sembla més que una festa de recreació històrica una festa temàtica de menjar i beure. Si us heu fixat els llocs de menjar i beure han augmentat, ocupant gran part de la plaça dels Dolors i la dels Estudis, per exemple. La massificació sobretot dissabte a la nit és exagerada, símptoma d'èxit però, també factor que es té en compte a l'hora d'anar-hi, sumat a la típica calor de juliol.

També diria que amb el pas dels anys els espectacles que veus al carrer s'han vist reduïts. Reduïts en freqüència, o almenys aquesta és la sensació. Els primers anys anaves per qualsevol carrer i et trobaves les gàrgoles corrent, camí de l'espectacle de pagament, o qualsevol altre espectacle. Actualment tens músics que van fent alguns passis, els soldats tirant canonades però, l'ambient d'aleshores no hi és. La sensació és que s'han potenciat els espectacles de pagament de forma evident. I no tothom té diners ni oportunitat, pels motius que sigui, per anar-hi, amb la qual cosa anar a la Festa del Renaixement es converteix en un passeig per veure paradetes i, si és com en el nostre cas, anar a les atraccions "medievals" amb els fills.