divendres, 3 d’abril del 2015

Plataformes ciutadanes i eleccions

Fa uns anys va sorgir un fòrum, el Fòrum Amposta, en plena tempesta política del PHN, i aleshores se'ls va etiquetar en l'òrbita de CiU, i es va interpretar com una estratègia per desviar l'atenció. No sé si els va sortir bé. Diria que no fou significatiu l'efecte d'aquesta entitat, si és que era una estratègia convergent. No cal dir qui va guanyar però, les eleccions municipals...

A Amposta s'ha presentat una plataforma ciutadana que dóna suport a ERC. Res a dir. Només que en precampanya, quan les llistes electorals ja estan confeccionades, una plataforma ciutadana com aquesta és a la força sospitosa de ser una estratègia del mateix partit per aconseguir més vots. Es podria haver presentat amb més temps. Fins i tot s'hauria pogut presentar com una plataforma sense tendència política per definir-se a posteriori. És com allò que de la nit al dia els candidats passen a ser actius a les xarxes socials, participant-hi, encara que sigui fent "M'agrada", creant-se perfils allí on no en tenien, etc. És precampanya i els moviments no són gratuïts.

Em puc equivocar i ser realment aquesta una plataforma ciutadana que no té res a veure amb cap estratègia d'ERC, no conec les interioritats del tema. I no perquè pensi lo que pensi del tema no vol dir que jo no estigui a favor del canvi a Amposta.