dijous, 9 d’abril del 2015

Dos ministres que cada cop que parlen creen polèmica

Ahir el ministre de l'Interior a Catalunya Ràdio, en plena operació contra el terrorisme islamista, va associar gihadisme amb sobiranisme, venint a dir que l'entitat "Nous catalans" hauria pogut acollir extremistes. També va apuntar diferents llocs on hi hauria mesquites on es difonen missatges extremistes. Entre ells, Salt. En canvi, com deien els mitjans, no ha hagut cap detenció allí. De moment el ministre ja ha marcat, ja ha estigmatitzat els llocs que va esmentar. I mira que llocs com Salt són més exemplars del que es vol fer veure quant a la integració dels nouvinguts.

Avui el ministre d'Afers Exteriors li ha donat suport. El ministre Margallo, caracteritzat per les seves declaracions polèmiques. Avui ens ha oferit una altra perla. Compara la puixança de Podemos o de Ciutadans amb la victòria del feixisme a la primera meitat del segle XX i la pujada del comunisme soviètic. PP i PSOE, la salvaguarda de la democràcia, dipositaris de la veritat. Tan malament s'ho veuen?

És molt que no han volgut cercar comparacions amb els anys 30. Podemos, una nova Izquierda Republicana, si és possible comparar-los; Ciutadans, un nou Partit Radical, amb la corresponent dosi de populisme. Però, aleshores, el PSOE continuaria sent el PSOE i el PP? El PP, la CEDA? Uf! No cal, no cal. Els hereus franquistes, que no volen honorar les víctimes de la repressió i que no fan fàstics a alguns homenatges als feixistes espanyols, no tenen gaire credibilitat alhora de parlar de certs temes.