dilluns, 5 d’agost del 2013

Cortines de fum

Hi ha nous temes d'actualitat que poden servir de cortina de fum per al PP, de forma voluntària o involuntària. 


El dirigent de Noves Generacions del PP, Àngel Carromero, a la presó per haver tingut un accident que va causar la mort, a Cuba, del dirigent de l'oposició cubana Oswaldo Payá, es destapa ara dient que Payá fou assassinat pels serveis secrets cubans. Suposo que al PP, sent coherents, igual que amb Bárcenas, restaran credibilitat a algú que és a la presó. No deixa de sobtar que a l'hora d'acusar el règim cubà al PP són molt valents però, quan es tracta d'apuntar altres règims, com el xinès o la pseudodemocràcia russa, callen, bàsicament perquè són potencials inversors per a l'economia espanyola. Cinisme.

Mentrestant no es parla de la crisi, ni d'altres fets, com que un conseller valencià del PP va sortir de cacera amb un empresari a qui va adjudicar-se un contracte de 22 milions d'euros. El PP ara hauria de fer marxa enrere en el temps i actuar tal com reclamava a qui marxava de cacera posant sota sospita la seva actuació legislativa o judicial.

Tampoc no es parla, mentrestant, del Reial Decret que penalitza els particulars i empreses que tinguin instal·lacions solars fotovoltaiques per poder autoabastir-se d'energia elèctrica i que no paguin el peatge de recolzament, el peatge d'estar connectats a la xarxa elèctrica per abastir-se de l'energia que necessitin a banda de l'autogenerada. Espanya, amb el PP, fa marxa enrere en les polítiques de sostenibilitat. Com diu l'article, i recordant Salvados, la mà dels lobbies es fa notar.