dimarts, 6 d’agost del 2013

#cortinadefum #reformalaboral #sensepressupostos i crios que passen gana

Com comentava ahir, el mètode "cortina de fum" permet evitar parlar de coses importants d'actualitat, sobretot amb la polèmica de Gibraltar als mitjans. I si se li suma que som a l'estiu, a l'agost, aquesta actualitat és més fàcil que passi desapercebuda. És el cas dels canvis a la reforma laboral que ha aprovat el govern espanyol, en vigor des de dissabte. Facilitat de l'acomiadament. Les empreses multinacionals no hauran de presentar els comptes globals quan presentin EROs. Els treballadors tindran més difícil interposar demandes individuals quan siguin acomiadats en un ERO. Els jutges tindran menys capacitat d'interpretació de la legislació, com demanava la patronal. Això, que podria semblar bo, al mateix temps redueix la capacitat de defensa dels treballadors en favor de les empreses. Quan interessa però -i en general és així-, els jutges interpreten la llei perquè aquesta no és determinista quant a la presa de decisions.

El President Mas confirma que els pressupostos de la Generalitat per al 2013 es prorrogaran, a causa del límit de dèficit que vol fixar el govern espanyol per a Catalunya, de l'1,58%. Escoltava a la ràdio que el President anunciava un contenciós administratiu amb l'Estat per incompliment de la llei d'estabilitat pressupostària, perquè el dèficit s'ha de repartir de forma proporcional entre Estat i autonomies. Crec que el President ha fet allò que havia de fer, no fer uns pressupostos que directament obliguen a ofegar el país, si encara es pot més. Escoltava també a la ràdio avui que l'FMI deia que el govern espanyol tenia tot el dret d'intervenir les autonomies que durant 3 mesos incomplissin les condicions de dèficit. Què pinta l'FMI opinant sobre assumptes interns d'Espanya? No en tenen prou de condicionar l'economia si no que ara també es posen en la política? Com dirien els de la Competència, "vete a tu pueblo!".

A Catalunya 50.000 xiquets i xiquetes no poden alimentar-se com haurien a causa de la crisi, de la pobresa de les seves famílies. Tot i que hi ha ajuntaments que han posat en marxa iniciatives per garantir els àpats als crios, tot i que hi ha entitats socials que també ajuden, la Generalitat i el nostres estimat govern espanyol, haurien de prendre mesures contundents per evitar aquestes situacions. Al cap i a la fi, els tancaments empresarials, els acomiadaments i les retallades dels governs, són causants d'aquestes situacions.

Llegeixo que la zona d'oci Garbeach de la Ràpita tanca. Els empresaris es queixen de competència deslleial de la zona d'oci del port i també es queixen que l'Ajuntament no els hagi ajudat. Sempre és lamentable el tancament de negocis però, la zona del Garbeach, mentre ha anat bé segur que no ha pensat que les modes passen i que més aviat que tard podrien passar de moda i acabar tancant. La zona del costat del port, per a una ciutat turística com la Ràpita crec que té molt més atractiu, a banda que penso que representa un altre model d'oci per a la ciutat.