dimecres, 7 d’agost del 2013

Baixem-nos els salaris... i els pantalons #crisi #estafa

El vicepresident de la Comissió Europea es va sumar ahir a l'FMI demanant la baixada de salaris a Espanya, en un 10% per crear llocs de treball. Que es plantegi això i quedar-se tan ample és no tenir vergonya. FMI i Comissió Europea, dos grans organismes visionaris que no es cansen de donar receptes contra la crisi, receptes que no funcionen i que escanyen més la societat. Santiago Niño Becerra li ha contestat afirmant que la baixada de salaris no crearia llocs de treball. La credibilitat dels dirigents internacionals és nul·la a l'hora de proposar solucions a la crisi després del temps que portem veient que no fan més que equivocar-se.

Després de dir-nos el Govern que no hi hauria més retallades el conseller d'Economia ens aclareix el tema. Sí que n'hi haurà més. Amb la pròrroga dels pressupostos tindrem una retallada de més de 2.000 milions d'euros. Per tant, sí que hi haurà retallades. Es diu que l'any vinent ja no se'n volen fer. Però, ja veureu com se'n faran. I així anirem passant i veient com ens retallen cada dia més, fins que no ens adonem que tot ha canviat de forma radical. L'estira i arronsa amb Espanya hauria d'acabar com més aviat millor.

El govern espanyol ha recomprat a Bankia la seva participació a Indra. Aquesta és la forma de sanejar el desastre bancari espanyol. Proporcionar-los un crèdit a càrrec del dèficit públic i a sobre comprar-los la participació en empreses, amb qualsevol excusa de rerefons patriòtic.

Madrid 2020 ha de respondre preguntes dels membres del COI, entre les quals algunes d'incòmodes. Una que han de contestar fa referència a si posarien pals a les rodes a la participació als Jocs d'una Catalunya independent. Què respondran? Ho tenen difícil. Escoltava que si no surt bé el tema de la candidatura de Madrid, s'intentaria amb la dels Jocs d'Hivern per a Barcelona. En plena crisi i continuem veient els ninots dels governants gastant diners per aconseguir organitzar uns jocs olímpics, ni tan sols són per organitzar-los amb total seguretat. Mentre es retallin coses importants això hauria de quedar en un segon pla, crec que és evident. Mireu al Brasil com la gent ha protestat per un tema semblant. Aquí no, perquè som diferents... Ens ho mereixem.

Sabíeu que si aneu a l'Arenal Sound de Borriana i parleu anglès, francès o qualsevol altra llengua no tindreu problemes però, que si hi parleu català podeu sortir-ne escaldats? Que t'agredeixin per parlar en català -o en valencià, si agrada més als veïns-, i a sobre en un festival de música, és un exemple del clima de crispació social que pot generar la política. Perquè al cap i a la fi, des de la política, recolzant-se en els mitjans, es generen estats d'opinió, corrents d'odi contra altres formes de pensar, de sentir. I això és inadmissible. D'entrada jo convidaria a tothom a no anar més a l'Arenal Sound, que segur que estaran més a gust parlant tots en castellà.