dijous, 3 de setembre del 2015

La immigració deixa Europa amb el cul a l'aire

Portem uns mesos amb contínues notícies de morts de persones que marxen dels seus països per trobar una vida millor a Europa. Itàlia, Grècia, Àustria, Turquia, són notícia aquests mesos per l'allau de refugiats que reben i per les tragèdies personals que comporten. 

La imatge d'un xiquet de 3 anys mort ofegat en una platja turca ha estat de gran impacte. Una vida per davant truncada perquè els països desenvolupats no faciliten la migració de persones que en tenen la necessitat. Preferim aixecar tanques. Una vida per davant que estava en edat de jugar, de xalar, truncada perquè els països desenvolupats, en altres temps explotadors de l'Àfrica i de l'Àsia, no volen que els aleshores súbdits dels col·lonitzadors, ara cerquin una vida millor a Europa. Els governants sempre tenen excuses. Hi ha qui se'ls escolta sense fer memòria dels temps en què de països com Espanya marxava la gent per poder sobreviure o per tenir una feina -i és mentida que tothom marxés amb papers i contracte-.

Hi ha ciutats, no governades per la dreta, que s'han oferit a allotjar refugiats. És una iniciativa que hauria de seguir el mateix govern espanyol, cada un dels governs europeus, i no deixar-ho a les ciutats, amb els seus escassos recursos, i molt menys a la població civil. Una cosa és la voluntat d'ajudar de la gent i l'altra aprofitar-ho des del govern per no moure ni un dit.