dimecres, 23 de setembre del 2015

Con la Iglesia hemos topado #independència #27s2015

L'Església espanyola s'ha caracteritzat els darrers anys per opinar políticament de forma esbiaixada. Quan governava Zapatero sortien al carrer per oposar-se a les lleis que regulaven l'avortament o el matrimoni entre persones del mateix sexe. Ja aleshores fent memòria es podia un plantejar la pregunta sobre per què Rouco i companyia no van sortir al carrer quan el govern d'Aznar va enviar tropes a l'Iraq a contribuir a la mort de persones impulsada pels EUA.

Durant els darrers anys l'Església espanyola també s'ha anat posicionant al voltant del procés sobiranista català. No és nou. Però, no per això no deixa de ser indignant. Ahir el cardenal Cañizares, arquebisbe de València, aquell que va comparar els abusos sexuals a menors amb els avortaments, aquell que va prendre possessió del seu càrrec amb una vestit i un posat propis de l'Edat Mitjana, va convocar una vigília per divendres a la nit, per resar per la unitat d'Espanya. Aquest home, en temps de Franco hauria xalat.

Per què s'hi posa? Per què l'Església espanyola no ha deixat de ser aquella església franquista disfressada de demòcrata? Per què el Vaticà no hi diu res?