dimarts, 1 de setembre del 2015

El virus de la desunií: inhabilitar el President

Fa ja un grapat d'anys que el PP i el PSOE van posar-se d'acord per aprovar la llei de partits. Una llei feta a mida per il·legalitzar els partits independentistes bascos al més mínim indici de relació amb el terrorisme, encara que fos per no condemnar-lo explícitament. Va ser un canvi de la legalitat presentat com un marc legal general però, era un tratge fet a mida.

Avui s'ha sabut que el PP vol canviar les regles del joc, aquest cop per impedir la independència de Catalunya. Volen canviar la llei perquè el Tribunal Constitucional pugui inhabilitar de forma ràpida el President de la Generalitat si declara la independència del país. Un altre tratge fet a mida. Suposo que el PSOE s'hi sumarà, encara que vulgui mostrar el descontent per la tramitació urgent a final de legislatura.

Amb això què vol aconseguir el govern espanyol? Fa poc que Rajoy parlava del virus de la desunió. Aquí tenim un altre exemple d'aquest virus, i tornem a veure com ve de Madrid, que no és a Catalunya. A Catalunya hi ha els polítics del PP treient pit, ells que no representen la majoria de catalans, com volen fer pensar quan parlen de majoria silenciosa, i que no la representaran mai, perquè no volen. Els seus vots es recullen fora, no aquí.