dimecres, 29 de maig del 2013

Una ronda, que la paga el diputat! #crisi #retallades #privilegis

Escàndol pels preus de la cafeteria del Congrés dels Diputats. Escàndol sobretot perquè s'hi ven Gin-Tonics a 3,45€. No s'acaba d'entendre que es posi tan barat beure alcohol en un lloc de treball com és el Congrés. L'esmorzar amb cafè (sol o amb llet) i pasta per 1,05€, menú complet per 9€. Això, per a uns treballadors, els diputats, amb un sou prou alt com que, per als dies que hi són, ja podrien pagar una mica més. La crisi és lo que té, que coses que abans s'ignoraven, que es veien com normals, ara són un escàndol. Diuen que potser és demagògia però, mentre les cafeteries dels hospitals o els menjadors siguin més cars que la del Congrés, per posar exemples, la gent és normal que s'indigni.

Una regidora del PP, a la vegada mare, donant suport a la llei Wert a RAC1, menyspreant el 80% del Parlament contra la llei, posant per davant els 11 milions de vots del PP a Espanya. Segur que no voldria, per exemple, Extremadura, que 11 milions de vots li imposessin les polítiques autonòmiques,... Com s'acostuma a sentir en els arguments, no ha volgut entrar a discutir si els alumnes catalans surten amb pitjor nivell de castellà o no que els alumnes espanyols, ni ha fet la reflexió de la contradicció de no acceptar que li imposin el català com llengua vehicular però, acceptar que s'imposi el castellà a la classe per una sola família que hu vulgui. La regidora, encara que mare a la vegada, ha repetit el discurs après del PP, res de nou.

Per cert, Europa ha donat més marge a Espanya per complir amb l'objectiu de dèficit del 3%, deixant per al 2013 l'objectiu en un 6,5%. Montoro diu que es repartirà equitativament el marge ampliat entre Estat i autonomies. ERC continua apuntant a Madrid per justificar les retallades que continuen fent-se. Però, com que no governen, que són a l'ombra i es van rentar les mans en la negociació d'on calia retallar, esperen rendabilitzar-ho a les properes eleccions. Amics d'Esquerra, alguns tenim memòria.


Help those suffering in the Horn of Africa