diumenge, 5 de maig del 2013

Pel Port i per Expoebre

La vall de l'Ebre des del PortellDiumenge complet. Matí caminant per la zona de Cova Avellanes, al Port. Dels dos itineraris de les guies del Port hem triat el fàcil, perquè amb crios cal tenir-ho en compte. L'hem fet a la nostra manera. Ara bé, per arribar, un tram de pista en un estat lamentable. De fet, arriba un punt en què ja t'avisen que és recomanable anar amb 4x4. Al web del Port de la Generalitat no en diu res. Fa una mica de pena veure la pista que comunica amb Fredes en aquest estat.

A la tarda, visita a Expoebre. Entrada gratuïta. Ja era hora. Esperem que aquest any a Amposta s'ho plentegin. Bàsicament perquè no tenim una Fira espectacular -la de Tortosa diria que aquest any tenia pocs expositors-, i ens fan pagar per veure espais publicitaris dels comercials que acudeixen. A Amposta a la passada Fira, a sobre et deien que si sorties no podies tornar a entrar. Dues maneres de plantejar les coses en temps de crisi.

A la tele a Salvados parlaven avui de què mengem, dels additius, de la contaminació, de com afecten la salut, de l'actitud dels governs envers productes que poden ser nocius, etc. Ha sortit Flix per parlar de la contaminació de l'aigua de l'Ebre i el seu efecte sobre la pesca a Flix i riu avall, fins el Delta. Mantenir una fàbrica no pot ser a costelles de perjudicar la salut de les persones del tram final del riu. A França s'ha prohibit el Bisfenol A, present en envasos de plàstic i llaunes, entre altres, pels seus perjudicis en la salut, en les glàndules endocrines. No es pot entendre que la resta d'Europa no actuï. Governs, la Unió Europea, legislant més pensant en la indústria que no pas en la salut de les persones. Una vergonya.


Help those suffering in the Horn of Africa