dimarts, 21 de maig del 2013

Demòcrates, #franquisme, #sobresous i #dèficitfiscal

Que PP i UPyD no vulguin que el 18 de juliol sigui el dia contra el franquisme democràticament és injustificable. Entenc que els avantpassats d'alguna gent del PP vénen del franquisme i és com trair la família però, si un és demòcrata és demòcrata. Està de moda des del PP titllar de nazis els actes de protesta o el camí cap a la sobirania. En canvi, homenatgen la División Azul, aboquen milions al Valle de los Caídos i es neguen a fer oficial el rebuig a la dictadura.

Al PP l'actualitat continua castigant-lo. Es van coneixent casos de polítics populars que admeten haver cobrat sobresous, encara que hagi estat de forma legal. Si hagués estat el PSOE l'embolicat en això, o ERC, per posar exemples de partits d'esquerres, per molt legal que hagués estat haurien posat el crit al cel i els mitjans afins farien una portada cada dia sobre el tema.

El dèficit fiscal català el 2010 es va situar per sobre els 16.000 milions d'euros, un 8,5% del PIB. Diuen que contribueixen les persones, no els territoris. Fal·làcia que va molt bé per a qui no vol sentir parlar de fer justícia amb les aportacions econòmiques que els territoris fan i el retorn que reben.

Finalment, un geòleg avisa de perill per als habitants de Sangüesa per la situació de la presa de Yesa. Recordem que un dels projectes que es tiren endavant i que des de fa anys es vol impedir, és el recreixement de la presa, a més del perjudici per als habitants que veuran encara més territori inundat, pel perill pels problemes de sòl que poden afectar la presa. I si passa alguna cosa, qui respondrà?