dijous, 5 de febrer del 2015

Plebiscitàries i referèndum

Al programa del Cuní van comentant cada dia, amb comptagotes, el resultat de l'enquesta de Gesop que han encarregat sobre el procés sobiranista de Catalunya. Segons l'enquesta la meitat dels catalans prefereix un referèndum vinculant que no pas una declaració unilateral d'independència, en cas que a les eleccions del 27S el resultat sigui sí a la independència. L'enquesta s'ha fet a 1600 persones majors de 16 anys del territori català.

D'entrada una mostra de 1600 persones sobre varis milions d'electors a mi no em dóna confiança però, he de pensar que estadísticament és una enquesta fiable amb un marge d'error raonable. No he vist aquestes dades. En Cuní s'ha recreat amb aquest aspecte de l'enquesta. Com una forma de donar raó a la proposta del president Mas.

A mi m'importa poc el resultat aquest. Crec que no té cap lògica convocar unes eleccions plebiscitàries i en l'hipotètic cas que guanyés el sí demanar encara una altra ratificació en un referèndum. De fet, estic segur que seria un referèndum que no es podria realitzar perquè el govern espanyol ho impediria. I continuaríem la llarga travessa sobiranista, en permanent estat de mobilització i de tensió política. Potser no cal, no?

Per cert, sí, ahir va nevar. I avui fa molt de vent.