divendres, 13 de febrer del 2015

Grècia la culpable

Com diuen, Grècia i Europa juguen al joc de la gallina. A veure qui mantindrà durant més temps la seva posició fins que cedeixi l'altre. Serà Grècia, serà el nou govern grec qui tensi la corda fins que la Unió Europea admeti que no li convé que els grecs no paguin el seu deute? O serà al contrari i el govern grec, quan arribi al límit, en veure que no rebrà diners, es farà enrere? Ho veurem.

Ara bé, de Grècia se'n parla. Habitualment escoltem opinions contràries a la postura que defensava Syriza a les eleccions. Opinions que presenten una situació negativa si els grecs es neguen a negociar, es neguen a pagar. El ministre de Guindos parlava dels diners que havia deixat Espanya a Grècia -no dels que havia rebut la banca espanyola i que van a compte del deute espanyol-.

Ahir el ministre Margallo deia que si Espanya no hagués deixat diners a Grècia -mira que són bons els espanyols- haurien pogut pujar les pensions un 38% i les prestacions de l'atur un 50%. Algú s'ho creu? Pobrets els del PP, que han hagut de fer retallades en part per culpa dels grecs. Que dolents són els grecs... Bankia i companyia, res de res.