diumenge, 21 de setembre del 2014

Els accesos al Maestrat #Maestrazgo

Órganos de Montoro
El passat mes d'agost vam fer uns dies d'estada a Fortanete. Aquest any vam entrar al Maestrat pel nord. Teníem de veure els Órganos de Montoro, un monument natural fruit de l'erosió, una muntanya amb unes agulles en forma d'òrgan de tubs, entre Montoro de Mezquita i Villarluengo.

L'any passat, quan vam visitar Pitarque vam veure que la carretera, un cop passada la Cañada de Benatanduz, era prou bona. Per això ens vam plantejar entrar al Maestrat pel nord. La desagradable sorpresa però, fou que un cop arribes a la bifurcació que t'envia a Ejulve o a Montalbán, comença una carretera sense senyalització horitzontal, en molt, molt mal estat, sense proteccions laterals, estreta, plena de corbes tancades, que puja i baixa per les muntanyes del territori. Sembla que aquest any han començat a fer-hi obres i en algun tros ens les vam trobar. Però, poca cosa. 

Si entres al Maestrat des del Forcall també passa que, un cop entres a l'Aragó, fins que no passes Mirambel la carretera és molt dolenta. Carreteres de quan jo era menut.

El Maestrat aragonès és un territori amb poca població que intenta tirar endavant la seva economia, entre altres, a partir del turisme. Si no es fan inversions serioses per millorar els accessos al territori se li fa un flac favor. Mentrestant, els voltants de la capital estan ben servits de vies de comunicació. I aquestes desigualtats es fan molt evidents quan són tan grans.