dissabte, 13 de setembre del 2014

El cor dividit de Chacón i de Rajoy

Fa 2 anys Carme Chacón ja va utilitzar el recurs de comparar la consulta per la independència amb el fet que un fill hagi de triar entre el pare i la mare. Avui hi ha tornat. Argument simple i simplista. No sóc original si dic que això és equivalent a dir que els divorcis s'haurien de prohibir per això, pel fet que molts cops s'ha de triar entre el pare i la mare. És el nivell dels polítics del país. Ningú no passarà a ser estranger en una Catalunya independent si ha votat contra la independència. Potser ella se sent estrangera? No ho crec. Forma part del teatre que s'ha muntat.

Rajoy també es va lluir l'altre dia volent comparar l'independentisme amb la solidaritat que representa el sistema de transplantaments a Espanya, de manera que una persona d'una autonomia pot viure gràcies a l'òrgan transplantat d'una d'una altra autonomia -"un andalús pot viure amb el cor d'un català"-. La solidaritat a la que apelava Rajoy se li podria reclamar que fos més àmplia perquè si tots som europeus, per què no s'estableix un marc de transplantaments que sobrepassi els estats? I qui diu que en una situació d'independència de Catalunya no es poden establir acords com ara un que facilités els transplantaments en ambdós territoris? O és que Rajoy deixaria de ser solidari i deixaria de pensar en la vida de les persones pel fet de ser catalans? Cal recordar que els catalans continuaran sent espanyols si la sagrada Constitució no es modifica.

I quan veig aquesta riquesa argumental no puc deixar de pensar en les maçanes i les peres que un dia va fer famoses Ana Botella per parlar del matrimoni entre persones del mateix sexe.