dimarts, 4 de febrer del 2014

Valencià-català, Esperanza i les balances, i els crims del franquisme

By Bitstrips
El president valencià ahir va carregar contra l'AVL per acceptar el terme català per a la llengua que parlen allí i que parlem aquí. A la ràdio escoltava com exigia protegir la llengua -se suposa que de les injerències catalanes- i ho feia en castellà. Com és habitual, el PP valencià s'expressa en castellà però, posa cullerada en quina és la llengua que parlen els valencians. El debat lingüístic portat al terreny polític. Patètic.

Esperanza Aguirre, la que no volia que Endesa fos adquirida per la Caixa, perquè no volia que passés a mans estrangeres, la que d'una banda practica l'anticatalanisme i de l'altra ens diu que ella estima Catalunya, avui ha carregat contra el govern Rajoy. Vol que es publiquin les balances fiscals, sense el maquillatge de Montoro. Sopresa. Es veu que afirma que això faria callar la gent que diu que Espanya ens roba.

Mèdia.cat avui escriu sobre la manca d'informació dels mitjans de la compareixença davant dels mitjans de Pablo Greiff, relator de les Nacions Unides per a la Promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició. En resum, Greiff va denunciar que a Espanya no es protegeix les víctimes del franquisme, que s'haurien de jutjar els crims de la dictadura, i moltes altres coses que ja fa temps que es reclamen però, que els governs, sobretot del PP, no volen fer. Dignitat per als guanyadors de la Guerra Civil i els altres simplement volen reobrir ferides.