dijous, 27 de febrer del 2014

El Congrés tanca la porta a la consulta

El president Mas ha dit aquesta setmana que si no es pot fer la consulta el 9 de novembre acordarà amb els grups partidaris de fer-la la data per a unes eleccions plebiscitàries. Avui el Congrés dels Diputats ha tancat la porta a la consulta en la votació de resolucions del debat de política general. Avui, també, el Parlament ha votat a favor de la consulta, amb una errada del PP que ha fet que la meitat dels diputats hi votessin a favor.

Obro parèntesi. Els diputats que han votat a favor han comentat a la ràdio que ha estat perquè Enric Millo s'ha confòs de pregunta i els ha dit que ho fessin. Podem dir que els diputats no saben què voten, ni tan sols es fixen en la pregunta que els planteja la presidència del Parlament abans d'emetre el vot? I podem dir -sense pregunta- que els diputats no voten en llibertat si no a les ordres del partit, i això de democràtic en té poc. Tanco parèntesi.

Deia que el Congrés ha tancat la porta a la consulta. Quants cops ho ha de fer perquè el president Mas convoqui eleccions? Perquè si convoca eleccions ho farà dins del 2014 o s'esperarà tant que acabaran sent el 2015? Per deferència a la gent que ha sortit al carrer a expressar clarament què vol, i a la gent que va votar majoritàriament pel dret a decidir a les eleccions, no s'hauria de perdre el temps.

Iniciativa sembla que es despenja del text unitari dins dels programes electorals de les eleccions europees. Això de vegades sembla la pel·lícula de la Vida de Brian. Quin problema té Iniciativa que sembla Unió fent de caga dubtes de tant en tant? Ja cansa tot plegat.

En el record...