diumenge, 5 de gener del 2014

La fractura, la caça i els aventurers

Una de carbó, per si ho llegeixen els Reis.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, sense cap prova a la mà que demostri la seva afirmació, ha dit aquesta setmana que el projecte de Mas -oblida que la societat ha sortit al carrer de forma clara- per la independència fractura famílies. També ha fet referència als anys de la immigració espanyola cap a Catalunya i la voluntat que no generés fractura a la societat catalana. Però, el ministre ha tingut resposta. Ell, procedent de Valladolid, fill de militar franquista, en època en què a Barcelona es perseguia els immigrants que s'instal·laven com podien en barraques. Ell, un privilegiat, pretén equiparar-se amb la societat catalana dels 70.

El govern del PP podria prohibir fer activitats al camp, com córrer, anar a fer bolets, etc., si hi ha batudes de caça. Així, si ara quan vas al Delta els caçadors ja et fan cagar de por perquè escoltes els trets a prop, imagina't si tenen el privilegi de dir que el camp és seu. No confonguem les coses, perquè m'agradaria saber quantes batudes de les que es fan són per menjar i quantes per divertir-se.

Si encara no ho teníeu clar, el sistema públic de salud no és universal, com era fins que va arribar el PP al govern. Ara resulta que el dia 26 -en vacances, com no ha de ser altra manera- va publicar-se al BOE que els espanyols que marxin a cercar feina fora d'Espanya i que s'hi estiguin més de 3 mesos perdran la prestació sanitària. I si volen recuperar-la en tornar, hauran d'aconseguir un contracte de treball. Aquest és el model del PP.

Per cert, avui Marhuenda a la tele deia que qui al PP no estigui d'acord amb la llei de l'avortament, com que era al programa electoral, sempre pot dimitir. I com algú ho recordava, també hauria de recordar Marhuenda, que aleshores el PP hauria d'haver complit el seu programa electoral i no ho ha fet. La coherència, quan convé.