dilluns, 20 de gener del 2014

El Pla de Conca, els 16.000 milions de dèficit, ASC i PSC

Avui escoltava l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, parlant de l'endarreriment del pla de Conca de l'Ebre, suposadament a causa de la petició d'informació des de Brusel·les. L'escoltava com deia que calia anar a Europa a aturar-lo -com en temps del PHN, quan el seu partit defensava altres coses- i com al mateix temps no veia bé que la PDE denunciés que el Segarra-Garrigues serà un transvasament cap a Barcelona. Tant no han canviat les coses, simplement s'han adaptat per no despertar els recels d'altres temps. Ep, ells i el tripartit.

Xavier Sala-i-Martín respon l'ex-ministre Borrell i l'empresari Joan Llorach, els quals van escriure un article on deixen que els 16.000 milions d'euros de balança fiscal negativa de Catalunya no existeixen. Al titular ja ho diu clar, Sala-i-Martín, ja ha trobat els milions. És interessant veure com els arguments es rebaten amb arguments i no amb prejudicis i mala llet, com veiem cada dia en alguns mitjans.

El Parlament citarà Alícia Sánchez Camacho per segon cop perquè comparegui per donar explicacions pel cas Método 3. Ella però, ja ha dit que no pensar comparèixer perquè diu que lo que realment vol el Parlament és actuar contra l'oposició. Sobta que algú que defensa tant la legalitat i les institucions, menysprei una institució legítima que emana de la Constitució que tant diu protegir. Que sí, que podrà no comparèixer però, bé no queda. Imaginem si a Madrid un polític de l'oposició fos citat al Congrés i s'hi negués. A veure què dirien al PP.

Ah, el PSC suspèn dels càrrecs a l'executiva i al Consell Nacional, als diputats que van votar sí la setmana passada. Núria Ventura deixarà de ser primera secretària del PSC a l'Ebre. Ser socialista no implica ser del PSC. El PSC no té el patrimoni del socialisme. Ser socialista no implica no ser independentista. És a dir, hi ha vida fora del PSC i seria bo que un PSC diferent s'obrís camí, ja que l'actual PSC ha optat per ser més PSOE.