dilluns, 4 de novembre del 2013

Si governés el PSOE tot aniria millor per a Catalunya #xist

Sembla que la direcció del PSC no té memòria recent i potser per això ens diu Maurici Lucena que si governés el PSOE seria més fàcil que se celebrés la consulta. Durant els anys que a Catalunya hi havia un president del PSC i a Madrid un del PSOE van demostrar que allò que prometien abans de ser el partit amb més poder de la història de la democràcia espanyola, eren simples promeses electorals, eslògans. Que ara ens prometin un camí fàcil no té cap credibilitat. Podrien dir-nos que el passat no significa que en el futur tornin a fer el mateix però, haurem de recordar els eslògans aquells de "si tu no vas ells tornen", fer memòria que aleshores el PSC vivia de la por del passat per guanyar vots. D'altra banda, què promet Lucena, una consulta descafeïnada, una consulta per la tercera via? I a Madrid, no ens trobarem un altre cop amb la porta als morros com es va trobar Ibarretxe? No n'hi ha prou de fer volar coloms?

A Espanya la debacle del PSOE i la caiguda del PP beneficiaria en unes hipotètiques eleccions el partit de Rosa Díez, UPyD. Esdevindria fins i tot alternativa de govern. Avui en Basté a RAC 1 es queixava de la manca de projecte polític d'UPyD, de viure simplement de criticar de forma populista el funcionament dels partits polítics i també de carregar contra els nacionalistes.

Diuen que no ha de repercutir en els consumidors però, la Generalitat voldria implantar una taxa a les companyies d'ADSL per finançar així la indústria audiovisual catalana. No em crec que la taxa no acabi repercutint d'alguna manera en els consumidors però, tampoc es pot crear una taxa per beneficiar un sector determinat de l'economia, perquè a més de no ser del tot just fer-ho, també discrimina altres sectors que no tindran una taxa feta a mida per poder tirar endavant.