dissabte, 23 de novembre del 2013

La pregunta #dretadecidir #independència

Com ha de ser la pregunta per la independència de Catalunya? Qualsevol diria que el tema és ben clar. Independència sí o no, no? Però, el govern no es posiciona encara, i mira que fa temps que podria haver-ho fet. L'ANC ha demanat que la pregunta sigui clara i que pregunti si es vol que Catalunya sigui un estat independent. ERC i la CUP també opinen igual. Però, CiU i ICV no es defineixen. Cal donar una tercera opció? Per què?

La consulta que es vol fer sorgeix sobretot de les dues grans mobilitzacions per la Diada de 2012 i de 2013, dues dates en què la societat no va sortir pas a demanar una tercera via. Una tercera via que no és clara, que s'entén de diferents maneres segons qui la defensi, i que és tan poc viable o més que la independència, sobretot tenint ja experiències que han tancat el pas al federalisme, o al peix al cove, al llarg dels anys. S'ha esgotat la possibilitat de tercera via, i fins i tot el president Pujol ho reconeix. 

A veure si deixem ja de donar voltes al tema i tots els partits que estan pel dret a decidir posen sobre la taula l'única pregunta que té sentit.