dimecres, 20 de novembre del 2013

Homenatjar militars colpistes i comparar les protestes amb el terrorisme

En temps de Narcís Serra com ministre de Defensa es va crear una càtedra a l'exèrcit de l'aire en honor del general franquista Alfredo Kindelán, responsable entre altres dels bombardejos sobre la població civil, a Gernika, Barcelona o Lleida. Ara és notícia que ahir es va inaugurar la 25a edició del curs que organitza l'exèrcit de l'aire en el marc d'aquesta càtedra. No hauria de ser notícia això ara si no quan es va crear la càtedra. És contradictori que un ministre socialista la creés. Ara bé, ni aleshores ni ara no té justificació. Diuen que es tracta de reconèixer militars importants, independentment del seu bàndol a la Guerra Civil. Encara he de veure com això és realment coherent, amb càtedres i reconeixements a militars no colpistes, com ara el coronel Rojo. La dreta posaria el crit al cel.

No deixa d'emprenyar-me pensar en la proposta de llei de seguretat ciutadana, per la qual es perseguirà més aquella persona que s'indigni per les injustícies que algú que robi, per exemple. Ja no parlem dels corruptes, que fins que no arriben a la presó, si arriben, se'n foten de tota la societat.

El senador del Francisco Granados, un dels habituals de la demagògia del PP, afirma que de tirar un pastís a un polític a tirar-li un tret a la nuca hi ha un pas. Criminalitzar la protesta no és democràtic. En la línia de la llei de seguretat ciutadana. Ja es va fer amb la llei de partits, a mida dels abertzales bascos. Ara es vol fer una llei a mida de la indignació popular. Vergonyós.