diumenge, 10 de novembre del 2013

Estudia idiomes però, paga més

Ja en vaig parlar però, com que veig una notícia avui sobre el tema hi torno. Estudiar idiomes a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) serà un 55% més car el curs vinent. I qui repeteixi, com si fos una universitat, pagarà penalització. Això coincideix amb alguns missatges del Departament d'Educació. Un, que els professors hauran de tenir nivell B2 d'anglès, tot i que no s'ha concretat a partir de quan. Dos, que els estudiants no podran obtenir el títol universitari si no acrediten el nivell B2 de llengua estranger.

És a dir, la sensació que es dóna és que el Departament posa les bases per crear una demanda major de matrícules a les EOI i, a partir d'aquesta estimació de demanda, augmenta taxes perquè estima majors ingressos. Així mateix, també es dóna la sensació que no es confia en l'anglès après entre l'escola, l'institut i la universitat per assolir el nivell d'anglès esperat, si no que s'assumeix que els alumnes hauran de recórrer a centres especialitzats.

Les EOI, és cert, fan la competència a les acadèmies d'idiomes. Podria ser també un argument, el de reduir la competència a partir del preu. Però, si l'EOI s'encareix deixarà de ser competència. Potser això és allò que volen, afavorir les matriculacions a les acadèmies privades?

El Departament d'Educació està fent una tasca nefasta, tant amb els professionals com amb els estudiants. La crisi com excusa per a tot.