dijous, 18 de juliol del 2013

#separaciódepoders en dubte, #cospedaldimissió i l'#educació un luxe

El president del Tribunal Constitucional va pagar la quota d'afiliat al PP entre 2008 i 2011. Situació que seria incompatible amb la seva condició de jutge, segons les notícies. He escoltat que uns opinen que no hi ha incompatibilitat però, altres diuen que la Constitució no permet que els jutges pertanyin a cap partit polític ni sindicat. El PP hauria de defensar la tesi constitucional incondicionalment, no? La imparcialitat, encara que se suposi, en dubte. Tampoc hauria d'estranyar-nos una cosa així, quan de cada membre del TC se sap quina és la seva tendència ideològica. No hauria de ser. Ara bé, és totalment criticable i no s'entén que Esteban González Pons es queixi per les crítiques. Al PP comencen perden els papers.

Els papers de Bárcenas continuen enfosquint les aigües de la política espanyola. El PSOE demana la dimissió de De Cospedal pel document que justifica la recepció de diners per part del gerent del PP de Castella la Manxa el 2007, suposadament procedents de la constructora Sacyr. De Cospedal va ser qui demanava dimissions pels suposats comptes de Mas a Suïssa, sense haver-se demostrat res ni haver, encara menys, sentència judicial. És difícil ser coherent.

Coherent seria si després de carregar i acusar algú de delinqüent, un cop un jutge diu que no és cap delinqüent, aquells que han fet judicis paral·lels demanessin, com a mínim perdó. L'ex-ministre Blanco, un sectari de cap a peus tot sigui dit, ha vist arxivada la causa contra ell pel cas Campeón. Què farà el PP?

El PP ha augmentat les taxes universitàries un 65,6% en dos anys a Madrid. A Catalunya la pujada de taxes de les enginyeries que comentava ahir, suposa una pujada del 84% en dos cursos. I és que Catalunya és l'alumne aplicat de Madrid. Aquí vam començar les retallades un any abans i, a més, les apliquem amb contundència, no sigui que se'ns queixin. Sobretot, ajudem la gent perquè es formi més i millor.