dijous, 25 de juliol del 2013

#Galícia #BatallaEbre #SetgeBarcelona

Tragèdia a Galícia. L'accident de tren a Santiago ens ha colpit. Anècdota amb el condol del govern espanyol, el qual incloïa el condol a les víctimes del terratrèmol a la Xina. Anècdota que s'ha aprofitat per carregar contra el govern i per fer broma a Twitter. Mal gust. Hi ha gent que plora els seus morts.

Coincideix això amb el dia de Sant Jaume, amb els 75 anys de l'inici de la Batalla de l'Ebre i amb els 300 anys de l'inici del Setge de Barcelona -el jaciment del Born n'és un testimoni recuperat-, efemèrides que han quedat eclipsades.

Deixant això de banda, al País Valencià la música serà una assignatura troncal. Una decisió que ha de potenciar l'assignatura i afavorir el coneixement d'aquest art, d'aquest llenguatge. No sé si realment ha de ser troncal però, d'entrada la notícia m'agrada.

Llegeixo que el jutge del cas Bárcenas podria continuar sent el jutge Ruz, per pressions del PP, i que això podria desembocar en la nulitat del procés per una sèrie d'arguments legals que podeu llegir a la notícia i en altres notícies del mateix mitjà. Si tot lo que es publica és cert la societat hauria de ser-ne conscient i demanar comptes en cas que finalment el procés acabés sent nul.

El director de l'Oficina Antifrau de Catalunya diu que el model sanitari català afavoreix la corrupció per la barreja d'interessos públics i privats que hi intervenen. No se l'escoltarà ningú.