diumenge, 21 de juliol del 2013

#Alemanya i els aturats i el cafè per tothom de Canàries

El miracle alemany. Gent cobrant misèries per tal de poder donar unes xifres espectaculars de reducció de l'atur. La ciutat Pinneberg té un fulletó de recomanacions per als aturats per tal d'estalviar, entre les quals hi ha la de reduir el consum de carn o vendre's els mobles. La notícia, a més, explica com qui rep la prestació posterior als dos anys d'atur, està sotmès a la vigilància extrema de l'Estat. És en aquestes coses en les que es fixen els governants d'aquí quan volen aplicar retallades, en aquestes mesures que estadísticament poden donar grans resultats però, que qualitativament són nefastos per a la societat, per a les persones afectades. És una cosa clara que qui estableix les regles es garanteix no patir mai els efectes de les seves decisions.

El dirigent de Coalició Canària vol que es reformi la Constitució perquè es reconegui la singularitat de les illes dins d'Espanya, i veu amb bons ulls la proposta federal del PSOE. Pensava que les Canàries ja tenien privilegis respecte el territori peninsular... Sigui com sigui, això és el principi d'un nou "cafè per tothom"?

Per cert, no ve al cas però, ara me n'he recordat. Ahir a Catalunya Informació escoltava l'espai que dediquen als diputats al Parlament. Cada setmana es parla d'un diputat o diputada. Ahir li tocava a Miquel Iceta. Currículum. Va començar dret i econòmiques, crec recordar. Però, no va acabar cap de les dues carreres. Un mal exemple. Imagino que la política li va obrir tantes portes que no li va fer falta acabar els estudis, tal com sempre s'ha recomanat als fills de la gent treballadora.