diumenge, 19 d’octubre del 2014

Espavileu-vos

Avui la convocatòria en suport del dret a decidir a la Plaça de Catalunya ha estat clarament més nombrosa que la de la setmana passada, de la qual treia pit Sánchez Camacho. La Catalunya silenciosa continua a casa, malgrat viure en un estat de dret amb llibertat d'expressió. Que s'ho facin mirar.

Però, a més d'això, de comparar el poder de convocatòria d'uns i altres, queda un missatge per als polítics catalans. Cal que s'espavilin. Que hem de votar el 9N, encara que sigui un simulacre de consulta? Doncs votem. Per mi no quedarà. Ara bé, si no tenim una consulta com cal, és evident que s'han de convocar unes eleccions plebiscitàries. I aquí ni caben càlculs. El president Mas té el poder de convocar eleccions però, faria bé de no continuar allargant la cosa amb excuses. 

Del 9N tal com ha quedat no puc dir que m'agradi. Però, tampoc no m'agrada la postura d'ICV. Deien que ells optaven per una mobilització per reclamar el dret a decidir. No és prou mobilització anar a votar? Semblen els del Frente Popular de Judea dels Monty Python. Sempre troben un però, quan parlen del dret a decidir. Eic, si no voleu ser-hi no hi sigueu però, parleu clar.

De les plebiscitàries, si els partits no són capaços de fer una llista única o acordar uns punts de programa comuns per la independència, espero que hi hagi qui sí que faci aquesta llista i deixi en evidència els tacticismes polítics.

Sigui com sigui, amics polítics, espavileu-vos.