dijous, 30 d’octubre del 2014

El PP a favor del feixisme

Ahir enrenou al Parlament amb uns convidats que van ser expulsats per aplaudir i cridar. Un va marxar fent la salutació romana, associada al feixisme al segle XX. Els convidats ho van ser per part del PP. S'ha demanat al PP que condemni els fets. Alícia Sánchez Camacho ha contestat sense condemnar-los clarament, dient que condemnava tot tipus de feixisme, i fent referència als escarnis a polítics del PP.

El PP i el PSOE ja fa anys que van fer la llei de partits. Als partits bascos se'ls exigia condemnar explícitament la violència. Aquests deien que condemnaven tot tipus de violència, fent referència a la violència de l'Estat contra els abertzales. Si no ho feien eren acusats de fer costat a ETA.

La pregunta, seguint el raonament del PP durant tants anys... És el PP feixista? No és una pregunta retòrica. Quan un es nega tants cops a fer front als delictes del franquisme, a recolzar la justícia que investiga els seus crims, a ajudar a recuperar els assassinats per la dictadura, quan no es fa res per evitar que l'apologia del feixisme sigui perseguida, un acaba preguntant-se si realment no és perquè no s'hi senten incòmodes.