divendres, 7 de juny del 2013

#ERC puja gràcies a no mullar-se en les #retallades

ERC guanyaria les eleccions si es convoquessin ara, deixant CiU en segon lloc, amb una nova davallada del PSC. Parlament sobiranista, encara més que ara, segons publica El Periódico. A ERC li funciona això de no mullar-se perquè no és al govern i també culpar Madrid de tots els mals de Catalunya. Avui escoltava a la ràdio que CiU ha demanat un altre cop que ERC entri al govern. I és allò que hauria de fer. Ho haurien de fer per demostrar que estan contra les retallades en salut i en educació. Ara fan de Pilat, rentant-se les mans mentre continuem veient el rodet als serveis públics. Ah, sí, tot és culpa de Madrid.

En Salut llegeixo que la conselleria diu que s'ha de facturar l'atenció a estrangeres embarassades i xiquets que no tinguin els papers en regla, si no acrediten  falta de recursos. Com diu l'article, repugnant. La tensió als centres es respira però, el missatge oficial -com l'ensabonada d'ahir al Conseller a can Cuní- parla d'un sistema que és una bassa d'oli. El conseller, que ahir va presentar la reordenació assistencial territorial (RAT), que ha ja veurem què vol dir. La gent de l'Ebre haurà de desplaçar-se més a Tarragona per a operar-se o per anar a determinats especialistes? O a Barcelona? Es treurà activitat dels centres de l'ICS en favor dels centres concertats? Ho veurem a la llarga. Si la gent no protesta, ho veurem i ens ho empassarem.

Pensions més baixes. Això diuen els experts que assessoren el govern espanyol. Que li ho expliquin a qui cobri una pensió normaleta, o a qui cobri una pensió i que, ara més que mai, ha d'ajudar els fills que són a l'atur i sense ingressos.

Acabo amb una altra mostra de com afecten les retallades a la societat. Un professor parla d'un alumne de la seva universitat, un bon alumne, un molt bon alumne, qui ha hagut de deixar el curs perquè no pot continuar pagant les quotes de la seva matrícula. Fa uns dies un polític del PP deia que a la universitat va qui té diners, i que per això s'havia de deixar de subvencionar la matrícula. Això només ho pot dir un ignorant -ja sigui perquè no arriba a més o perquè viu en la seva bombolla privilegiada-, o una mala persona. Ell ha de decidir en quin dels dos casos es classifica.