diumenge, 9 de juny del 2013

#dretadecidir Consulta el 2013, PSC a PSOEC i universitaris ofegats

Nova enquesta d'El Periódico. La majoria de catalans vol una consulta, si pot ser aquest any, i si no l'aprova el govern espanyol, la majoria també vol que se celebri igualment. Un 34% de votants del PSC estarien per l'estat propi.

En canvi, llegeixo que el PSC ha optat per la via de no complir amb el programa electoral i renunciar al dret a decidir, a treballar per una consulta a la ciutadania de Catalunya. És més, haurien decidit, segons la notícia, preferir escisions i espanyolitzar-se que no pas reforçar el seu paper de partit catalanista tradicional. Haurem de veure si la notícia és rumorologia o si es compleix. No val dir que si es compleix primer veurem el teatrillo corresponent per justificar el canvi de postura. Mentrestant, molts socialistes catalans, més en desacord que d'acord amb el camí del partit, no planten cara. El motiu ells el sabran.

Els estudiants universitaris tenen problemes per pagar les taxes. La universitat esdevindrà una institució elitista on els pobres, si són excel·lents, podran accedir amb beques. Els rics, com que encara que siguin un zero a l'esquerra, poden pagar-se la universitat privada, no tindran aquesta barrera.