dimecres, 8 de juny del 2016

A Madrid se'n foten de Catalunya i a Europa es preocupen per Veneçuela

Des de Madrid, i algun català que presumeix de ser-ho per guanyar les eleccions i que ha marxat també a la capital del Reino, se'n riuen del govern català amb el fracàs dels pressupostos del 2016. Ells ja ho sabien que passaria això, ho tenien clar. I riuen perqu`q el govern no ha pogut superar ni els primers pressupostos. Ells, qui no han pogut ni investir un president del govern. Vet aquí que sempre parla qui més ha de callar.

Garcia Albiol a Catalunya demana que el president se sotmeti de seguida a la moció de confiança que ha anunciat per al mes de setembre. Tenen pressa. Potser perquè pensen que els beneficiaria. I també perquè podria ajudar-los per a la campanya del PP a Madrid. Res no és gratuït en política. El partit moderat entre els moderats té pressa.

Europa, d'altra banda, avui s'ha mostrat preocupada per la situació de Veneçuela. Lloable. Serà lloable quan ho facin també per la situació a la Xina o en els règims absoluts dels països àrabs, per posar un exemple. O quan actuïn com cal amb els refugiats que arriben cada dia a les costes europees. Mentrestant aquest posicionament no deixa de ser una injerència més en el procés electoral espanyol, igual que quan van decidir no anunciar si multen Espanya per l'incompliment de l'objectiu de dèficit fins després de les eleccions del 26J.