diumenge, 29 de novembre del 2015

La CUP, botiflers?

La gent de la CUP han decidit que no volen Artur Mas de president de la Generalitat. Algú s'estranya? He llegit qui els titlla de botiflers, menyspreant el dret de la CUP a dir que volen la independència però, no amb Mas. Si JxSí tingués prou diputats no hauria de pactar amb ningú però, com que no és així, ha de negociar, i tothom pot marcar-se uns límits que no vol superar. Per a la CUP el límit principal és Artur Mas i ho han dit des del primer dia. Artur Mas, i altres membres de JxSí també han dit molts cops que el procés no va de persones. Si no va de persones enrocar-se perquè Mas sigui president és una gran contradicció. Artur Mas podria fer un pas enrere i facilitar les coses.

Deia que algú havia qualificat els de la CUP de botiflers. Abans de titllar-los d'això s'ha de pensar que JxSí vol com president un dels màxims responsables de la política del "peix al cove", de la "puta i la Ramoneta", de pactar amb el PP,... exemples més clars de botiflerisme. Amb les eleccions del 27s Artur Mas i CDC haurien d'estar contents de no haver patit el càstic a les urnes. Anar en una coalició amb ERC i personalitats sense partit els va anar bé. Molta gent vam votar JxSí malgrat Mas. Ara, un cop hem complit votant JxSí, no cal continuar cedint amb Mas i companyia. No oblidem que van ser ells qui van acabar "imposant" una llista unitària amb polítics, encara que després ERC ho acceptés.

Si no hi ha acord em sabrà greu. Però, en democràcia les coses són com són. Si el procés s'atura serà perquè no ho hem sabut fer prou bé, perquè JxSí no va aconseguir prou suport. I potser en part això va ser a causa de Mas. I això no ho reconeixeran mai.